Vreau un ALTFEL DE ORAŞ pentru copiii noştri

Îşi dă muzica tare la maşina-balenă cu care ţi se bagă în faţă la semafor. Scoate mâna pe geam ca să vedem toţi cum îi străluceşte ceasul scump în soare. Se uită la cei din jur cu greaţă superioară. Şi aruncă mucul de ţigară afară, ca nu cumva să murdărească scrumiera din preţioasa lui maşină.

Cred că asta mă enervează cel mai tare la oraşul ăsta.
Ba nu. Nu numai asta.

Şi mizeria de câine din mijlocul trotuarului. Şi gunoaiele aruncate de la etajul 9. Şi aerul irespirabil şi ceţos din dimineţile de luni când toţi se suie în maşini şi se grăbesc de parcă ar veni sfârşitul lumii. Ăsta e oraşul în care trăiesc copiii noştri. Cu prea puţine oaze de verdeaţă, curăţenie şi civilizaţie.

Dar mai există speranţă.

Întrebaţi orice copil cum îşi doreşte să fie oraşul său şi vă va spune că vrea să fie fără mizerie, fără poluare, cu parcuri mai mari şi mai frumoase, cu străzi mai puţin aglomerate. Cu piste pentru bicicletă sau pentru trotineta pe care a învăţat de curând să meargă. Cu mai multe locuri de joacă. Unii îţi vor spune de iarbă şi copaci plantaţi pe acoperişul clădirilor, alţii de trotuare suspendate doar pentru pietoni. Dar toţi, absolut toţi, vor un oraş mai curat.

poluare oras copii

O întreb pe Sofia. Cum ţi-ar plăcea să fie Bucureştiul? Să fie mult mai curat. Nu înţeleg de ce oamenii mari sunt aşa capseci şi aruncă mizeria pe jos, când lângă ei e un coş de gunoi. Şi ei trăiesc în oraşul ăsta, şi ei calcă în gunoaie. Ah, şi aş vrea să aibă mai multe animale, să umble libere pe străzi şi nu să stea închise în grădinile zoologice, îmi răspunde pe nerăsuflate.

V-am zis eu că mai există speranţă. 🙂 La ce fel de oraş visează copiii voştri?

poluare oras copii

poluare oras copii

(P) Pentru Sofia şi pentru toţi copiii care pot schimba faţa oraşului în care trăiesc, Kaufland a creat jocul Bunorama. De fapt, e mai mult decât un joc. E un oraş în miniatură pe care îl pot construi aşa cum doresc, cu case mov şi roz şi portocalii, cu mai puţine maşini şi mai multe parcuri, cu librării, teatre sau terenuri de sport. Jocul are peste 180 de elemente din carton, care se asamblează uşor, fără să fie nevoie de foarfecă sau de lipici. Sunt şi personaje în joc, copii şi adulţi, animale, biciclete, scutere, mașini electrice, magazine cu mâncare sănătoasă, stadion, până şi un avion.

poluare oras copii

poluare oras copii

CÂŞTIGĂ O CAMERĂ NOU-NOUŢĂ PENTRU COPILUL TĂU!

Până pe 6 noiembrie, la fiecare 50 de lei cheltuiți în magazinele Kaufland, clienții primesc un pachet cu elemente şi personaje din acest oraş Bunorama. Oraşul are şi două hărţi, pe care copiii pot amplasa piesele, precum şi elemente suplimentare pentru două jocuri care se pot juca împreună cu familia şi care îi învaţă pe copii despre mâncarea sănătoasă şi despre reciclare. Primele pliculeţe sunt deja în magazinele Kaufland! Pe măsură ce construiţi oraşul, faceţi fotografii şi urcaţi-le pe site-ul Bunorama. Astfel puteţi câştiga unul dintre cele 10 premii constând în redecorarea camerei copilului tău.

Mi-a plăcut ideea de a da posibilitatea copiilor să fie arhitecţii propriului oraş, iar Sofia s-a îndrăgostit de orăşelul ei curat şi cu multe animale 🙂

 

You may also like...

1 Response

  1. Dorinela says:

    Super

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *