Ziua Internaţională a Cititului Împreună

Sesiuni de lectură organizate simultan în 80 de biblioteci, școli și librării din 29 de judeţe. Ei, da, asta chiar e ceva! Se întâmplă cu ocazia Zilei Internaţionale a Cititului Împreună, celebrată pe 16 februarie. Este pentru prima dată când are loc un eveniment de o asemenea anvergură în România.

citim impreuna
Totul a fost posibil datorită asociaţiei Citim Împreună România, care organizează constant ore de lectură exact acolo unde e mai multă nevoie: în biblioteci, în grădiniţe şi în şcoli. Din asociaţie fac parte autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună. Cu toţii cred că 20 de minute de lectură în fiecare zi fac minuni. Şi le dau, pe deplin, dreptate.

Citim Împreună România şi Educaţie cu dragoste vor să premieze cele mai bune cărţi de citit împreună cu copiii în cadrul unui eveniment anual. Pentru prima dată, părinţii, bunicii, profesorii, educatorii şi bibliotecarii vor avea posibilitatea să propună cărţile preferate (apărute între noiembrie 2016 şi noiembrie 2017)şi apoi să le voteze pe cele mai bune. Vom decerna trei premii:

Cea mai bună carte de citit împreună cu copiii tradusă în limba română,
Cea mai bună carte de citit împreună cu copiii scrisă de un autor român,
Cea mai populară carte de citit împreună cu copiii – desemnată pe baza voturilor voastre.

Cu aceste premii anuale, Citim Împreună România şi Educaţie cu dragoste vor să încurajeze publicarea mai multor cărţi pe care adulţii să le citească împreună cu copiii, încă de când aceştia sunt foarte mici. Dorim să îi apropiem pe copii de lectură, citindu-le poveşti grozave, pe măsura imaginaţiei şi a spiritului lor viu. Aşa, ei vor iubi cărţile mereu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *